Conferència “Els homes, la terra i els recursos alimentaris. Una perspectiva històrica”, a càrrec de Rosa Congost

El proper dimecres 15 de noviembre el CEAJC, amb la col.laboració de la CCEPC, oferirà la conferencia de la Dra. Rosa Congost, de la UdG, sota el títol de “els homes, la terra i els recursos alimentaris. Una perpectiva histórica”.  Serà a les set de la tarda a la Biblioteca d’Argentona.

La conferenciant ens parlarà de com la terra proporciona, a través de l’agricultura i la ramaderia, la base alimentària de la població humana i aquesta base ha anat canviant al llarg dels segles. Avui, la nostra dieta quotidiana és un reflex de la globalització. Però la mirada històrica que se’ns demana en relació a l’alimentació ha de ser volgudament i expressament, de caràcter local. Per això, una part d’aquesta intervenció, realitzada des de la perspectiva de la història agrària, intentarà  mostrar l’alt  potencial de les monografies de caràcter local per a revisar i replantejar alguns temes aparentment tancats. Algunes dades i alguns dubtes sobre el procés de difusió del conreu i el consum de les patates a Catalunya serviran  per a il·lustrar i reivindicar  la necessitat de canviar alguns tòpic historiogràfics sobre el tema de l’alimentació.

Rosa Congost