Ens ha deixat en Julià Lladó

Ahir divendres 3 de maig ens va deixar, després d’una curta malaltia, en Julià Lladó i Gràcia. En Julià havia nascut a Argentona el 1928, en una família molt vinculada a la vila des de l’edat mitjana. El seu besavi, avi i pare foren mestres d’obres a Argentona. El seu pare Jaume Lladó, amb conviccions polítiques d’esquerres, fou nomenat alcalde d’Argentona el 1934. En Julià, però, enfocà el seu futur en la indústria tèxtil, ja que havia estudiat a l’escola tèxtil de Canet.

Sempre li havia agradat molt la història, el patrimoni i la seva vila natal, Argentona. Això va fer que de bon principi participés en la fundació del Centre d’Estudis Argentonins, essent el seu vicepresident durant prop de 10 anys. Actualment era vocal de l’entitat. Sempre va lluitar per afavorir la unió entre els Centres d’Estudi, tant de la comarca com de tot el país. A tal efecte fou escollit vocal de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, a proposta del CEAJC. També fou un dels promotors de les Trobades de Centres d’Estudi de la Comarca, que enguany a Masnou celebrarà la VII edició.

Fou nomenat Soci d’Honor del Centre d’Estudis Argentonins Jaume Clavell el 2009, i fins el darrer mes participà sempre activament de les activitats de l’Entitat, on ha marcat una forta empremta. Els teus amics del CEAJC no t’oblidaran!

foto-julia

Leave a Comment