PRESENTACIÓ “EMPRESES EN EL NÚVOL”

El proper dijous 14 de juliol a les 20h al Saló de Pedra del Capítol s’oferirà la conferència “Com funciona la Internet Global?” a càrrec de Jordi Torres. L’acte és organitzat conjuntament pel Centre d’Estudis Argentonins Jaume Clavell i per Argentona Cultura i Debat.

Empreses en el núvol
Empreses en el núvol

 

L’argentoní Jordi Torres, de cal Magret, ens oferirà una amena conferència sobre com Internet ens està canviant la vida, basada en el seu recent llibre “Empreses en el núvol, claus per entendre la Internet Global”, que explica de manera planera el que es coneix per Cloud Computing. Google, Facebook o Twitter són paraules que no fa gaires anys que hem començat a fer-les servir, però a ningú se li escapa que ja estan canviant la manera en que ens relacionem i treballem.
Sens dubte estem davant d’una revolució tecnològica que bé podria ser la més profunda de la nostra història, on els nostres diaris o la nostra música, i en definitiva la nostra vida, està passant del món físic al món digital. Sap que darrera d’aquesta Internet Global hi ha grans centres de procés de dades que ocupen 5 vegades el cap de futbol de l’Argentona? I que cadascun d’ells gasten l’electricitat equivalent a 5 pobles com el d’Argentona per a funcionar? I com l’electricitat és més barata a l’altre punta del món, aquesta indústria s’està deslocalitzant igual que va passar amb el sector del tèxtil del Maresme no fa gaires anys. Tot plegat comporta un grapat de riscos tant per a les persones com per al País. Aquestes i altres interessants aventures sobre la Internet Global s’explicaran en la conferència.

magret1

Leave a Comment