Què és el Grup de Fonts?

El Grup de Fonts d’Argentona som una colla d’amics que ens vàrem aplegar a l’any 1977 per fer un treball de recerca de totes les fonts i naixements d’aigua que hi havia hagut a Argentona.

En un primer moment, la tasca principal era de recórrer per tot el terme per anar localitzant i fotografiant totes les fonts i fer-ne després la seva descripció, amb el seu cabal, la localització i la vegetació que l’envolta. En aquesta etapa cal destacar la participació de totes les persones que d’una o altra manera tenien coneixement del terreny i de les fonts, com pagesos, caçadors etc. Tot plegat per anar configurant el que va acabar sent el Llibre de les Fonts d’Argentona que va sortir publicat l’agost de 1982, en el transcurs  de l’exposició del treball realitzat.

Tots els actes i l’exposició van ser un èxit rotund, cues per entrar a l’exposició, exhauriment de les dues edicions del llibre i gran participació a la caminada que es va fer a les fonts.

Una vegada la feina feta, el Grup es va proposar restaurar i netejar algunes de les fonts i així arribem a avui, 36 anys després, amb un Grup de Fonts reforçat amb nous components que junt amb els antics mantenim el costum d’anar a les Fonts de manera altruista i desinteressada, tan sols pel goig de preservar aquest patrimoni que la natura ha donat a Argentona i que tots el poguem gaudir.

Grup de Fonts a la Font de la Pastanaga (can Barrau) el mes de juliol de 1982, a punt de presentar el treball i el llibre. D’esquerra a dreta: Pep Padrós, Josep Viñals, Joan A. Framis, Jordi Torres, Josep Bellalta, Pere Ros, Joan Parera, Guillermo i Antonio Diaz, Josep Mª Parera i asseguda Carme Rodrigo. Foto Pep Padrós i Marfany.