FRANCESC LLADÓ I TUBAU – IN MEMORIAM

Aquest diumenge ha mort en Francesc Lladó i Tubau, un dels fundadors i actual membre de la Junta del Centre d’Estudis Argentonins Jaume Clavell des dels seus inicis, com a vocal de la secció de Patrimoni.

En Francesc, de can Poi, sempre es va destacar per la seva estima envers el Patrimoni Històric, Arquitectònic i Arqueològic de la vila. Això el va portar a ser a encapçalar des dels primers pasos la secció de Patrimoni del CEAJC, i articles a la revista Fonts com ara “Argentonins en la conquesta de Mallorca”, “Argentonins a la Guerra Civil del segle XV”, “Vivències del dia que Argentons perdé l’estatus de vila republicana”.

També és coautor d’estudis com la “Carta Arqueològica d’Argentona”, “Les Masies d’Argentona”, “La capella de Sant Sebastià”, “Vivències de Jaume Lladó i Font”, “La Via Romana de Parpers”.

Però el que darrerament ha estudiat més en profunditat és l’història de la seva nissaga familiar: els Lladó d’Argentona. Després d’anys d’investigació va enllestir un extens estudi sobre aquesta nissaga des del segle XIII fins al segle XX.

Cal destacar també el seu pas per la política municipal, essent regidor de Cultura a la dècada dels vuitanta del segle XX, quan va impulsà el Premi Burriac i les publicacions locals. També ha format part del Consell del Patrimoni d’Argentona aquests darrers anys en representació del CEAJC.

Darrerament es va implicar en el retorn de la vinya a la vila amb l’entitat dels “Amics de la Vinya i el Vi” i en la fundació del Museu de la Pagesia d’Argentona, que esperem veure com a realitat d’aquí a poc temps. 

Francesc Lladó l'abril del 2009 en una acte oficial del CEAJC (Foto: Toni Garcia).
Francesc Lladó l'abril del 2009 en una acte oficial del CEAJC (Foto: Toni Garcia).

Leave a Comment