TARDOR LITERÀRIA

Un any més des del Centre d’Estudis Argentonins Jaume Clavell organitzem la Tardor Literària, que enguany es farà durant el mes d’octubre, en sessions que es faran els dijous a les 20h al Capítol (Saló de Pedra), i que hem volgut titular Catalunya a principis del segle XX.

Enguany commemorem diverses efemèrides històriques importants: els cent cinquanta anys del naixement del president Francesc Macià a Vilanova i la Geltrú; els cent anys de l’esclat de la Setmana Tràgica bàsicament a Barcelona i els vuitanta-tres anys dels coneguts com a Fets de Prats de Molló, arran de l’alçament en armes per alliberar Catalunya de Francesc Macià i els seus seguidors. Hem cregut oportú rememorar-los i avivar la memòria històrica amb la lectura de tres de les novel·les que us vam proposar com a lectura estiuenca i de tardor. La quarta, emmarcada dècades després, se centra en una tradició, el dia de l’ós, ben viva i que singularitza Prats de Molló i altres pobles del Vallespir.

Concretament el proper 8 d’octubre vindrà en Joan Agut i ens parlarà del llibre Rosa de Foc, presentat per la Ma. Josep Castillo; el dia 15 d’octubre serà Joan Lluís Lluís amb El dia de l’ós, presentat per Llorenç Soldevila; el dia 22 d’octubre tindrem a l’Alfred Bosch amb el llibre L’avi, presentat per la Margarida Colomer i finalment el dia 29 d’octubre Lluís-Anton Baulenas amb El nas de Mussolini, presentat per la Rosa Vila.

Coincidint amb la Tardor Literària el dissabte 17 d’octubre farem una excursió literària a Prats de Molló, per conèixer els passatges del Dia de l’ós i per homenatjar al President Macià i conèixer on van succeir els Fets de Prats de Molló.

Us esperem a tots i a totes els dijous al Capítol i a la sortida del dissabte 17. Les inscripcions per la sortida, que es farà en autocar, les podreu fer el proper dijous 8 d’octubre coincidint amb els actes de la Tardor Literària. Properament donarem més informació de la sortida (horaris i preus).

Leave a Comment