EXPOSICIÓ PUIG I CADAFALCH I CUIXÀ

El proper dissabte 27 de juny, a les 7 de la tarda a la Casa Gòtica, es farà l’acte d’inauguració de l’exposició Puig i Cadafalch i Cuixà, amb una presentació a càrrec de Joan Maluquer, gran coneixedor de l’obra de Puig i Cadafalch.

L’exposició, pensada i muntada per Jaume Lladó i Font, insigne arqueòleg i historiador argentoní resident a Perpinyà, i ha estat organitzada pel Centre d’Estudis Argentonins Jaume Clavell i per l’Ajuntament d’Argentona.

L’exposició romandrà oberta fins el proper 1 d’agost, les tardes del divendres de 17 a 20h, els dissabtes de 11 a 14h i de 17 a 20h i els diumenges de 11 a 14h.

Puig i Cadafalch es va interessar per Sant Miquel de Cuixà en la seva obra “L’arquitectura romànica a Catalunya”, on cuixà té un lloc molt rellevant.  L’expoliació que patia el monument feu molvilitzar el servei francès des Monuments Historiques. Puig va iniciar el 1932, amb el patrocini de l’Institut Francès de Barcelona, les primeres recerques i restaurcions del monument. El 1936, amb l’inici de la Guerra Civil, Puig es va exiliar a França i es va instal·lar a Cuixà, on seguí la restauració fins que el 1938 va marxar de Cuixà i el 1942 retornà a Catalunya.

 
Puig i Cuixà
Puig i Cuixà

Leave a Comment